Nevy

Ervaring delen

Nevy

Nevy is dé perfecte plek om te ontspannen, heerlijke gerechten te proeven, mooie wijnen te proberen en te genieten van een bijzonder uitzicht op het IJ!

Wederom is architectenbureau Concrete gevraagd om het interieur te ontwerpen. Concrete heeft gekozen voor eenvoud. Er is een toespeling wordt gemaakt op de klassieke, oude markthallen zoals je ze in bijvoorbeeld Frankrijk nog regelmatig ziet. Heldere kleuren, veel marmer, transparantie door de vele ramen en het brede uitzicht over het IJ zorgen voor deze sfeer. Het restaurant bestaat uit twee in elkaar over vloeiende ruimtes, die tegengesteld aan elkaar zijn. Qua kleurstelling, maar ook door de gerechten die er geserveerd worden.

Daarnaast is er een separate ruimte die gebruikt kan worden als private dining room. In deze ruimte staan vele wijnkoelkasten waarin de mooiste wijnen zijn uitgestald. Subtiele verwijzingen zijn verwerkt in de kleinste details. Zo wordt de meest intense kleur blauw, Yves Klein Blauw, gebruikt als verwijzing naar de zee en de kleur goud die staat voor de rijkdom die uit de zee komt. In het interieur, maar ook in het logo en de huisstijl. De grafische vormgeving is gedaan door Robbert Jansen van Laboratorivm.

Voor wat betreft het menu van Nevy is gekozen voor veelzijdigheid, van hoge kwaliteit. Hierdoor is een verrassend en uitgebalanceerd à la carte menu ontstaan. In de opzet van de nieuwe menukaart is ruimte gecreëerd voor de creatieve inslag van onze chefs. Zo prijken er gewaagde combinaties van vis met vlees op het nieuwe menu.

Nevy

Mailing List

Adres

Westerdoksdijk 40
1013 AE Amsterdam
Nederland
+31 (0) 20 344 64 09

Social Media

Creative IQ